Telefoon : 0174 - 514 260  |  E-mail : info@adctandartsen.nl

DPSI-score bij ADC Tandartsen De Lier

Tandvlees 
Om de gezondheid van uw gebit optimaal te houden, is het belangrijk dat u regelmatig de tandarts bezoekt. Bij ADC Tandartsen De Lier ‘meten’ we bij iedere periodieke controle hoe gezond uw tandvlees is, of de vullingen goed aansluiten en of er ruimten onder de tandvleesrand (pockets) zijn. Zo houden we de gezondheid van het tandvlees in beeld en kunnen (pijnlijke) problemen aan het gebit tijdig onderkend en behandeld worden

DPSI-score 
We brengen de zes gebieden (boven en onder: kiezen links, tanden en kiezen rechts) in uw gebit in kaart volgens de ‘Dutch Parodontal Score Index’ ofwel DPSI. Deze dpsi-scores variëren van 0 tot 4 en worden genoteerd in uw patiëntendossier. Voor tandvleesproblemen die de mondgezondheid bedreigen, verwijzen we u naar de mondhygiënist. Deze is in ons pand aanwezezig, de mondhygiënist maakt een behandelplan conform het door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie vastgestelde paroprotocol.

dpsi-score 0: kan niet beter! Het tandvlees is in prima conditie en de mondhygiëne is goed.

dpsi-score 1: extra  aandacht voor uw mondhygiëne is vereist. De mondhygiënist of preventieassistent helpt u om verdergaande ontsteking van het tandvlees te voorkomen.

dpsi-score 2: naast tandplak is ook tandsteen op de tanden en kiezen aangetroffen. De behandeling bestaat naast een instructie mondhygiëne uit het verwijderen van tandsteen.

dpsi-score 3: als parodontitis wordt geconstateerd, is het belangrijk dat dit wordt behandeld. De conditie van het tandvlees kan anders leiden tot het verlies van tanden en kiezen.

dpsi-score 3+ en 4: uitgebreide parodontale behandeling is vereist om uw gebit op lange termijn te kunnen behouden.

Topconditie
Waar nodig verwijdert de tandarts, mondhygiënist, preventie-assistent tandplak en tandsteen met speciale instrumenten. Ook kunnen we gebitsbeschermende middelen zoals fluoride aanbrengen en uw gebit polijsten. Zo houdt u uw tandvlees – en gebit – in topconditie.