Telefoon : 0174 - 514 260  |  E-mail : info@adctandartsen.nl

Prothetiek bij ADC Tandartsen De Lier

ADC tandartsen De Lier heeft veel ervaring in het aanmeten en vervaardigen van diverse vormen van protheses. Of het nu gaat om een ‘standaard’ kunstgebit, een Frame prothese, een Klik prothese of een prothese op basis van implantaten. Doordat wij een tandtechnisch laboratorium in onze praktijk hebben, kunnen wij dan ook snel aanpassingen aan nieuwe of bestaande prothese doorvoeren en is het meestal maar een kwestie van uren of dagen voordat u weer zonder klachten kan eten.

Volledige prothese (kunstgebit)
Een volledig kunstgebit is een oplossing waarvan vele miljoenen Nederlanders gebruik maken. Een goed functionerend kunstgebit zuigt zich boven vast aan het gehemelte en aan de onderkant rust de prothese op het (tandeloze) kaakbot. Veel voorkomende problemen zijn een kokhalsreflex aan de bovenkant, doordat de gehemelteplaat te lang is en het niet goed passen van de onderprothese op het kaakbot. Het probleem van de kokhalsreflex is meestal eenvoudig op te lossen door de gehemelteplaat een stukje in te korten. Het oplossen van problemen aan de onderprothese (het liggende kunstgebit) is vaak een stuk moeilijker.

De twee meest voorkomende problemen bij een onderprothese zijn pijnlijke plaatsen (drukplaatsen) en het loszitten van de prothese/kunstgebit. Om deze problemen op te lossen wordt er meestal eerst een nieuwe onderprothese gemaakt waarbij er gekeken wordt naar de eventuele drukplaatsen en pasvorm.

 

Het Klikgebit (Klikprothese)
Steeds meer mensen kiezen voor een klikgebit. Logisch. Het zit comfortabel en is makkelijk uitneembaar en te reinigen. Uit diverse onderzoeken blijkt ook dat dragers van een klikgebit enorm tevreden zijn. Het klikgebit is het resultaat van moderne inzichten en technieken. De tandartsen en specialisten van ADC Tandartsen De Lier volgen de ontwikkelingen op de voet. Daardoor bent u verzekerd van de beste zorg voor uw gebit.

Het klikgebit is de moderne variant van het traditionele kunstgebit. In plaats van met een kleefpasta wordt het klikgebit bevestigd door middel van implantaten. Dit zijn schroefjes – meestal twee of vier – die in de kaak worden aangebracht en zijn voorzien van drukknopjes. Daarop wordt het gebit ‘vastgeklikt’. Een ideale oplossing! De bevestiging is enorm vast. Een ‘gewoon’ kunstgebit kan los gaan zitten. Dat is vervelend als u praat of eet, en zorgt er ook voor dat de kaak slinkt, wat uiteindelijk kan leiden tot mondhoekplooien en ingevallen wangen. Een klikgebit biedt u echter comfort en vertrouwen.

Bij ADC Tandartsen De Lier bieden we complete tandheelkundige zorg. Daar hoort ook bij dat we de volledige aanvraag voor vergoeding door uw verzekeraar kunnen regelen. De meeste verzekeraars stellen voorwaarden aan een vergoeding. Bovendien kunnen de kosten van een klikgebit variëren. Het hangt onder meer af van het aantal implantaten wat nodig is en of er nog tanden over zijn. Daarom stellen we eerst een begroting op waarmee we toestemming vragen bij uw verzekeraar.

Frameprothese
Een frameprothese is een partiële prothese en dient ter vervanging van tanden en/of kiezen die in het verleden zijn getrokken of die door een aangeboren afwijking afwezig zijn. De frameprothese is een constructie met metalen ankers om de eigen tanden of kiezen. Daardoor blijft het frame comfortabel op zijn plaats zitten. Prothese/Kunstgebit op implantaten. Mochten de aanpassingen aan de onderprothese niet voldoende zijn om de problemen weg te nemen doordat het bot teveel is geslonken en er te weinig houvast is voor de prothese, is het plaatsen van prothese op tandheelkundige implantaten een oplossing. Hierbij wordt de onderprothese vastgeklikt op de onderkaak door middel van een kliksysteem. Klik hier voor meer informatie voor oplossingen op implantaten.

Reparatie en rebasing prothese
Heeft u een scheurtje in uw prothese of is er een stuk van afgebroken, wij proberen de oorzaak vast te stellen om herhaling te voorkomen.U prothese op maandag tot donderdag voor 10.00 uur gebracht is eind van de dag weer gereed. na 10 uur is de prothese de volgende dag weer gereed.

Het is verstandig om ongeveer om de 2 jaar uw gebit te laten controleren. Uw kaakbot slinkt waardoor er een beetverlaging kan optreden en uw prothese losser kan gaan zitten. Met een rebasing wordt de prothese weer optimaal passend gemaakt.